Få sendt inn mva-oppgaven for 2019 nå

Har du ansvar for på rapportering på Altinn og sende inn årstermin for MVA-melding? Da bør du få sendt den inn før fristen løper ut. Skattemyndighetene tolker vesentlige forsinkelser som tegn på at du ikke har full oversikt og kontroll. Det kan ende med at de ønsker å se  virksomheten nærmere etter i kortene. 

Hvis du allerede har en autorisert regnskapsfører som tar jobben for deg, trenger du ikke lese videre. Men hvis du skal ta MVA-meldingen selv, bør du vite at du trenger et godt og innarbeidet system for regnskapet.  Som dokumentasjon holder det ikke med notater enkeltvis i regneark og word-dokumenter. Du trenger et komplett regnskapssystem som gir deg oversikt og full kontroll. Du må kunne sende inn rapporter som dokumenterer grunnlaget og beregningene for merverdiavgift når Skatteetaten ber om dette.

Det finnes heldigvis en god løsning for deg, og den koster ikke mye i forhold til hva du oppnår.

iExcelbooks.no har publisert et blogginnlegg som gir deg steg-for-steg løsning, hvor du til en rimelig kostnad får et førsteklasses regnskapssystem som gir deg følgende:

  • Merverdiavgiftsoppgave for 6 terminer eller 1 termin (helårs)
  • Kunde- og leverandørreskontroer
  • Pliktig dokumentasjon, bl.a. saldobalanse, bilagsjournal og spesifisert hovedbok og reskontro mv.
  • Næringsoppgave 1 og 2
  • Resultatregnskap og balanse
  • Alle de rapportene som Skatteetat og revisor må ha, valgfritt som PDF-dokument eller papirutskrift

Les det nevnte blogginnlegget og få en enkel oppskrift på hvordan du går frem for å få regnskap og mva-oppgave ferdig i løpet av få timer:  Klikk her

Har du har ansvar for å sende inn mva-melding for 2020, vil prinsippene være de samme. Du trenger et regnskapssystem for 2020 som gir deg det du trenger. Skaff deg iExcel Regnskap Premium-medlemskap for aktuelt år, og du har løst ditt behov for et praktisk og meget funksjonelt regnskapsprogram.

 

Mvh. Sigurd Renander, statsautorisert revisor

About the Author Sigurd Renander

Sigurd Renander her, jeg er statsautorisert revisor i iExcel AS, og utvikler den mest fleksible og praktiske programvare for regnskap i mindre bedrifter og organisasjoner. Jeg gir nybegynnere råd og mer avanserte brukere tips slik at de bedre kan lykkes med bokføringen. Systemene er tilgjengelig på www.iexcelbooks.no

Leave a Comment: