Om

Hvorfor jeg skriver denne bloggen

Denne bloggen har til formål å gjøre regnskap enklere for folk. I tillegg ønsker jeg å fjerne folks inntrykk av at regnskap må være vanskelig, tidkrevende og dyrt. Ikke tro på de som sier at du skal overlate regnskapet til andre og konsentrere deg om din egen virksomhet. Dette er en påstand som faller på sin egen urimelighet. Når det å bokføre regnskapet selv gir så store gevinster, må enhver forretningsmann ta selvstendig stilling til alle fordeler og ulemper før valget tas. Ta gjerne kontakt hvis du er usikker på hvilke fordeler og ulemper dette har for nettopp deg i din situasjon.

Jeg som skriver denne bloggen heter Sigurd Renander og er statsautorisert revisor. Revisjon har jeg sluttet med, men erfaringen og kompetansen lever videre. Nå satser jeg sammen med Tonje C. Gulbrandsen (MBA fra Columbia Business School) på å få ut iExcel-konseptet.

iExcel AS har fokus på å hjelpe gründere i oppstartsfasen. Vi er stolte av iExcel’s visjon, som er denne: «Vi skal hjelpe folk å realisere sin drøm».

I blogginnleggene mine skal du få enkle men relevante og verdifulle råd og tips. Det du leser her hjelper deg å forstå regnskap slik at du kan ta bokføringen selv. Over 98 % av alle bilag i en normal liten virksomhet er ren plankekjøring. Det kan ta tid å bokføre bilagene, men de krever ingen ekspertise. Derfor kan du ta regnskapet selv, for så å hente inn eksperthjelp kun på de områder du trenger eksperthjelp, f.eks. til å ta årsoppgjør og selvangivelse.

Ved å ta regnskapet selv får du mye større innsikt og kompetanse, enn om du setter arbeidet bort til andre. All økt innsikt er verdifull.

God fornøyelse!

Sigurd Renander